Wat kost mediation?

Het oplossen van een conflict door mediation is vaak veel goedkoper dan een gerechtelijke procedure. Ik hanteer een tarief van €125,00 per uur exclusief BTW. Reiskosten en kantoorkosten worden niet in rekening gebracht. Ook is het mogelijk, onder bepaalde voorwaarden, om een toevoeging aan te vragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. U betaalt dan alleen een eigen bijdrage.

De kosten voor mediation komen voor rekening van de partijen. U bepaalt zelf wie welk deel van de kosten betaald. Soms is het mogelijk dat er een beschikking of doorverwijzing van de gemeente (of het gebiedsteam) plaatsvind. Ook hebben sommige verzekeringen een mogelijkheid om de mediation te vergoeden of kan een werkgever (een deel van) de kosten vergoeden.

Praktijk Viamare is transparant over de kosten voordat de mediation start, tijdens het oriëntatiegesprek geef ik u graag een toelichting. In de offerte wordt er een duidelijke specificatie gegeven. Praktijk Viamare werkt met maandelijkse facturen, daardoor houd u ook grip op de kosten.

Hoe lang een mediationtraject duurt is afhankelijk van de vraag en hangt ook af wat u zelf kunt doen. Gemiddeld zijn er 3 tot 12 uren nodig om een oplossing te bereiken. Lees meer over mijn werkwijze op de pagina over mediation.

Neem vrijblijvend contact met mij op over alle mogelijkheden en tarieven.