Praktijk Viamare werkt vanuit de narratieve methode

Dit betekent dat er veel ruimte is voor ieders verhaal. U vertelt o.a. over wat het conflict met u doet. Tegelijk is er ook ruimte voor de ander om zijn of haar verhaal te vertellen. Daardoor ontstaat er begrip en erkenning voor elkaar en ruimte om op een andere manier met het ‘probleem’ om te gaan.

Narratieve mediation is oplossingsgericht

We gaan op zoek naar wat er wel goed gaat! Wanneer lukte het bijvoorbeeld wel om een goed gesprek met de ander te voeren? En wat ging er dan goed? Welke manier van communiceren vindt u prettig? En hoe wil de andere partij het liefst benaderd worden? Kunnen we leren van wat er wel goed ging? En hoe willen jullie in de toekomst met elkaar communiceren? Ook wanneer de relatie stopt?

Naast een oplossing van het probleem zijn er andere uitkomsten van deze vorm van mediation:

Er ontstaat meer
begrip voor elkaar

U weet hoe u in de
toekomst nieuwe conflicten
kunt voorkomen

Uw verstandhouding
met de andere partij
wordt beter

Als er sprake is van een doorgaande relatie, (bijvoorbeeld ouderschap, buren, familierelaties, werkgever-werknemer, teams) is naast een oplossing een andere verstandhouding belangrijk. Immers, u kunt op verjaardagen van uw kind uw ex-partner weer tegenkomen. Ook maakt het veel verschil hoe u als werknemer en werkgever uit elkaar gaat en welk verhaal u daarover wilt vertellen.

Narratieve mediation draagt bij aan een verbeterde verstandhouding!