Regelmatig krijg ik de vraag of ik ook kan helpen bij een echtscheiding. Ik beantwoord die vraag dan altijd positief: “Natuurlijk, dat kan”. En daarna volgt vaak de vraag wat dat dan gaat kosten en wat er allemaal geregeld moet worden. Om die vraag juist te kunnen beantwoorden moet ik mij eerst verdiepen in de specifieke situatie van degene die mij belt. Want er zijn verschillende samenlevingsvormen en dat heeft ook gevolgen voor het ‘scheiden’.

Daarom maak ik altijd een vrijblijvende afspraak waarin beide partijen hun vragen kunnen stellen. Ook krijg ik dan als mediator een duidelijk beeld van de juridische status van de samenlevingsvorm. Deze informatie helpt mij als mediator om het proces zorgvuldig en vlot te laten verlopen.

Deze eerste afspraak is gratis en bedoeld om duidelijkheid te geven over alles wat er geregeld moet worden voor de scheiding.

Om alvast een idee te kunnen krijgen over wat er allemaal komt kijken bij een echtscheiding verwijs ik graag naar de informatie die de Rijksoverheid daarover vermeld. Op deze website vindt u ook informatie over de verschillende samenlevingsvormen en (juridische) consequenties.